TISZA-TÓ | Hangsúlyozva a környezettudatosság, a természetbarát szemlélet fontosságát, idén is Tiszta tó lesz a Tisza-tó. Az idei programról tartott sajtótájékoztatót hétfőn, Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere, valamint Horváth Béla a Tisza-tó zöld nagykövete.

A program két éve indult útjára. A kezdeti szakaszban felhívásokkal jelentkeztek, majd szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki a térség több pontján. Két év alatt, 40 helyre kerültek ki szelektív hulladékgyűjtő edények. Elsősorban strandokon, kikötőkben és turisztikai szempontból forgalmas helyeken. Idén a fiatalokat szeretnék megszólítani, elsősorban interaktív programokkal.

Közös érdekünk, hogy az ország legvonzóbb ökoturisztikai célpontja legyen a Tisza-tó. Ezt szolgálja a Tiszta tó a Tisza-tó program is a megyei önkormányzat részéről.

– fogalmazott Kovács Sándor.

Balról jobbra: Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Ujvári Imre polgármester, valamint Horváth Béla a Tisza-tó zöld nagykövete. 2018. március 12. hétfő. (Kép: Alföldhír.hu)

Elhangzott, hogy évről évre több programmal várja az idelátogató turistákat Tiszafüred. A város idei programfüzete is a Négy évszakra hangolva szlogenhez igazodva készült. Már tavasszal olyan nagy rendezvénnyel indul a tisza-tavi fesztiválszezon, mint a Tisza-tavi Napok, valamint az I. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (TÓMÉK), ahol bemutatkozik az ország összes agrár- és élelmiszeripari egyeteme, gyártók, termelők és forgalmazók.

– Tavaly Tiszafüred elnyerte Az Év Turisztikai Települése címet. Az egyik szakember akkor úgy fogalmazott: Tiszafürednek egy régiót sikerült újra vonzóvá tennie – idézte a tavaly év végi eseményt Ujvári Imre polgármester. Felhívta a figyelmet a város idei programkínálatára. Külön kiemelte az idén 40. születésnapját ünneplő Tiszafüredi Halasnapokat, mely a régió legnagyobb közönséget vonzó rendezvénye. A kerek jubileumra nagyszabású programmal készülnek.