A színpadon Balázs Péter: 75!

Kép: iSzolnok

SZOLNOK | A közönség tapsolta a direktort, a direktor tapsolta a társulatot, a társulat tapsolta a közönséget, ahogyan a direktor is.

Szóval tapsból (máskor sincs kevés) most jócskán jutott a Szigligeti Színházban mindenkinek, de legfőképpen az igazgatónak, a Kossuth-díjas Balázs Péternek. Szép, kerek évfordulóhoz érkezett a színész-rendező, hetvenöt esztendős lett március 5-én. Egy színész-direktort ugyan hol köszöntsenek a barátok, ha nem a színpadon? Hát ott köszöntötték a társulat tagjai a Macbeth előadás végén a közönséggel együtt. A közönséggel, amelyik vastapssal fogadta Balázs Pétert most is.

Egy színész meghatottságában is játszik: itt éppen azt, hogy a Szolnokért aranyérem súlya lerántja a direktor kezét
(Kép: iSzolnok)

Jutott virágból, jutott ajándékból, de kettő azért különösen fontos volt. Szalay Ferenc polgármester most nyújtotta át a Szolnokért emlékérem aranymedálját mindazért, amit az elmúlt években Balázs Péter a színházért, a közönségért tett. De volt még egy fontos ajándék. Egy gyönyörű arany pecsétgyűrű, amit a nehéz műtétei után lábadozó színházi titkár, Farkas Irén adott át az ünnepeltnek.

A pecsétgyűrű – milyen furcsa! – éppen passzolt az ünnepelt ujjára. (Kép: iSzolnok)

Volt aztán persze pohárka pezsgő, torta és újabb gratulációk, meg hosszas beszélgetések a színfalak mögött, de az már a színháziak belső ügye volt.

iSzolnok

MEGOSZTÁS