Szalagos ünnepség az új Szolnoki Járási Hivatalban

SZOLNOK | Az az igazság, hogy már két hete fogadja az ügyfeleket Szolnokon a járási hivatal az új épületben. Az új épületben, ami régi (ha nem is olyan nagyon), hiszen éveken át szolgálta Szolnokon a főiskola képzést. Amint a tiszaligeti campus elkészült, ez a belvárosi épület árván maradt és sokáig üresen állt.

Néhány hónapja aztán emberek és gépek jelentek meg, hogy megújítsák, átalakítsák az egykori főiskolát és helyet csináljanak a járási hivatal több osztályának, valamint egy újabb (a megyeszékhelyen már a harmadik) kormányablaknak. Falakat bontottak és építettek, ajtókat-ablakokat cseréltek korszerűre, új a villanyhálózat, a vizesblokkok, kényelmes ügyfélteret alakítottak ki.

A keddi átadó ünnepségen Kállai Mária kormánymegbízott a közigazgatás korszerűsítésének fontosságáról beszélt, amiben fontos szerepet kapott az újjászervezett járási hivatal, az ügyintézést pedig igyekeztek egy helyszínre koncentrálni: a kormányablakokba. Hogy ez lényeges és eredményes volt, arra egy bizonyító szám: a tizenhárom kormányablakban tavaly 450 ezernél több ügy intéződött. Ma már két kormányablak mellé az adóhivatal is kitelepült, ez ugyancsak az egyszerűbb és lényegesen gyorsabb ügyintézést célozza. Megközelítőleg ezerötszáz ügyes-bajos dolog intézhető az ablakoknál.

Szalay Ferenc polgármester, Bozó Andrea hivatalvezető, Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Zoltán államtitkár. (Kép: iSzolnok)

Kovács Zoltán államtitkár is ott volt az avatón, akinek jelentős ismeretei vannak a közigazgatásban, hiszen korábban éveken át polgármesterként dolgozott Pápán. Ő azt tartotta fontosnak – többi között -, hogy Szolnok progresszív várossá lett. Ez azt jelenti – mondta -, hogy az ide települt vállalkozások százharminc százalékon teljesítenek, ami jó a városnak, a megyének és jó az országnak is. A kormány az egymilliárdos költségen kívül képzéssel is segítette a hivatalt, az ügyintézők egy része fontos tanfolyamon képezhette magát. Ma az ügyek hetven százaléka nyolc napon elintéződik – tette hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszönte az államnak a forintokat, a kivitelezőknek a gyors és precíz munkát, a szervezeteknek a jó együttműködést. Öröm – mondta -, hogy bár az egykori főiskola modern épület, mégis sikerült új feladatot találni neki és a fölújítás után ez az egykor modern épület visszailleszkedett a városképbe. A korábban megszólalókhoz hasonlóan maga is a megújult, a polgárok kényelmét szolgáló hivatal további sikereinek szurkolt, mondván, hogy az elégedett embereket jelent az ügyintéző pultok mindkét oldalán.

Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész megáldotta az épületet, az ott dolgozókat és munkájukat az ökumenikus lelkészkör képviseletében.

iSzolnok