Szívvel győztek a török triplaelső ellen

Kép: iSzolnok

SZOLNOK | A szolnokiak az utóbbi évtizedben hozzászoktak ahhoz, hogy a nemzetközi porondon is alkothatnak az Olaj kosarasai. Nos, ezúttal két selejtezőkört kell sikeresen teljesíteni ahhoz, hogy csoportkörbe kerüljenek Dragan Aleksic fiai.

Elsőként a török Trabzonsport kell két mérkőzés alapján kiütnie Vojvodáéknak, s ennek megfelelően igen nagy elánnal kezdtek a tiszaligeti első összecsapáson. A válogatottal az Eb-n is remeklő szolnoki csapatkapitány nem tudott hibázni, vezérletével öt ponttal tartott előbbre az első negyed végén az Olaj. A folytatásban sem csökkent az iram, elképesztően dobtak a csapatok, különösen a török triplák ültek nagyon, Eldridge mindenhonnan betalált. A török felzárkózást azonban nem az ő játéka határozta meg, hanem a litván irányítóé, Vasiliauskasé. A kisember ellen nem tudott mit kitalálni a Szolnok, így a félidőben nyitott volt minden kérdés.

A fordulás után a törökök ragadták magukhoz a játék irányítását, mivel nem volt szoros védekezés szolnoki oldalon sem, ezért az ő futok-dobok játékuk tudott érvényesülni. Szolnoki oldalon egyre jobban belelendült a játékba Kendrick Perry és Milosevic, ennek ellenére a védekezési hibákat rendre triplával büntető törökök 33 pontot szerezve ötpontos fórral várták a záró negyedet.

A záró tíz perc feléig tartotta, sőt, még kicsit növelte is előnyét a Trabzonsport, ám az Olaj nem adta fel a meccset, s előbb a Milosevic-Perry duó játékával utolérte ellenfelét, majd mikor Vojvoda és Perry kipontozódott, még előnyt is tudott kicsikarni a régi tiszaligeti hangulatot idéző mérkőzésen. Nagy kérdés, hogy a tíz pont mire lesz elegendő, mindenesetre az biztató, hogy a végét fizikálisan jobban bírta a Szolnok. Ellenben ez a védekezés a nemzetközi mezőnyben kevés lehet…

Szolnoki Olaj KK – Trabzonspor BC 108–98 (27–22, 27–29, 25–33, 29–14)

FIBA Europe Cup-selejtező, 1.forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Jovovic (horvát), Proc (lengyel), Vladic (ausztria)

Szolnok: Perry 26, Vojvoda 21/15, Ford 9/3, Milosevics 18/3, Andric 17. Csere: Polyák -, Philip 11/3, Tóth Á. 6.

Trabzonspor: Vasiliauskas 23/12, Browning 13/6, Kilicli 5, Eldridge 23/21, Green 14/3. Csere: Odabasi -, Zubcic 6/3, Heslip 14/3, Eslik -.

iSzolnok

MEGOSZTÁS