Pro Archivo díjat adtak át a levéltári napon

Kép: iSzolnok

SZOLNOK | Jubileumi, huszadik Levéltári Napot rendezett kedden a szolnoki megyeházán a helytörténeti kutatások legújabb eredményeiből a Magyar Nemzeti Levéltár JNSZ Megyei Levéltára.  A rendezvényen, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnökének köszöntőjét követően átadták a Pro Archivo díjakat.

Ebben az esztendőben hárman részesültek az elismerésben, amelyet Dr. Csönge Attila levéltár-igazgató és Horváth Gergő, az intézmény igazgató-helyettese  Molnár Lajos Milánnak, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatójának, Ari Ilonának, a mezőtúri Bodoki-Fodor Helytörténeti Egyesület Családkutató Tagozatának vezetőjének és Szathmáry Istvánnak, az Új Néplap újságírójának adott át.

A nap további részében a javarészt a szakmát képviselő hallgatóság megismerkedhetett például a túrkevei református lelkészek amerikai misszióban folytatott tevékenységével, Komornyik Ferdinánd legnagyobb – a mezőtúri református templomban található – orgonájával, de ezeken kívül is több érdekes előadás repítette a múltba a levéltári nap résztvevőit.

Kép: iSzolnok

 

 

Kép: iSzolnok

iSzolnok

MEGOSZTÁS