Mindenki célba ért – a karcagi kirendeltség-vezető pedig a dobogóra futott

Ilusztráció. (Kép: Google)

KARCAG | Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

A megmérettetés csaknem százötven indulójából huszonheten a katasztrófavédelem állományából neveztek. A tájfutás a fizikai állóképesség fejlesztése mellett a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja.

A versenyközpontot idén is az Egri Tűzoltó Múzeum udvarán rendezték be, ahonnan a regisztrációt követően a versenyzők körülbelül egy kilométert sétáltak a rajtig. A kétfordulós verseny résztvevői több korcsoportban különböző távolságokat tettek meg minél gyorsabban, úgy, hogy a kihelyezett ellenőrzőpontokat megadott sorrendben kellett érinteniük. Az első forduló az egri várban és annak környékén, a délutáni futam pedig Eger belvárosában zajlott.

A két forduló között a tűzoltómúzeum tárlatát is bejárhatták az érdeklődők, megtekinthették a régi korok tűzoltóeszközeit és felszereléseit, a kisebbek pedig kipróbálhatták a belső játszóteret is. A múzeum bejáratánál az egri hivatásos tűzoltóság egy tűzoltó gépjárművét mutatta be, az udvaron pedig a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várta a látogatókat. Forrás: BM OKF/ www.katasztrofavedelem.hu
A IV. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:

Férfi55B kategória: Lévai Kálmán tű. ezredes – Karcagi KVK

  • Női35B kategória: Korbély Barbara tű. százados – KOK
  • Férfi21B kategória: Verebélyi Tibor tű. százados – Salgótarjáni HTP
  • Férfi35B kategória: Bányai Tamás tű. zászlós – Egri HTP
  • Férfi45B kategória: Mérai Péter tű. alezredes – Egri KVK

jasz.katasztrofavedelem.hu

MEGOSZTÁS