Küzdelmes meccs, de vereség a portugáloktól

Kép: m4sport.hu

Hiába a nagy, sokszor önfeláldozó küzdelem, a portugálok magabiztosan szerezték meg a számukra létfontosságú három pontot.

A magyar labdarúgó-válogatott a lettek elleni győzelem után egy jóval nehezebb próbatétel elé nézett, hiszen az Európa-bajnok Portugália ellen kellett bizonyítania. A vendégek már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a magyar együttes roppant szervezetten védekezett.

Akadtak ugyan portugál helyzetek, de nem igazán forgott veszélyben Gulácsi kapuja. A 30. percben jött a fordulópont, amikor egy előrevágott labdára Priskin ugrott fel és lekönyökölte Pepét, amiért jogosan kapott azonnal piros lapot. Az emberhátrány ellenére sem esett össze a magyar együttes, és sokszor önfeláldozóan védte kapuját.

Az első félidőt kibekkelte Bernd Storck csapata, de a második játékrészből alig telt el három perc, amikor André Silva közeli fejesével megszerezték a vezetést a portugálok. A Milan friss igazolása közelről fejelt a hálóba egy baloldali beadást követően.

Két perccel később Pátkai egyenlíthetett volna, de kapáslövése mintegy fél méterrel elkerülte a kaput. A folytatásban a portugálok inkább a labdatartásra törekedtek, de még így is jóval több veszélyt jelentettek a kapura, mint az egyre jobban fáradó magyar együttes. Ráadásul a meccs 82. percében Dzsudzsák Balázs, majd 89. percben Fiola Attila kapott sárga lapot, így egyik játékos sem játszhat a soron következő Svájc elleni selejtezőn.

Összességében elmondható, a magyar együttes helytállt emberhátrányban is, de ez igazából semmit nem ér, hiszen eddig is csak matematikai esélye volt a pótselejtezőt érő második helyre. A portugálok pedig győzelmüknek köszönhetően a másodiknál rosszabbak már nem lehetnek.

m4sport.hu

MEGOSZTÁS