Kültéri sportpark épült Túrkevén + Képgaléria

TÚRKEVE | 2017. szeptember 10-én reggel 9 órakor került sor az új sportpark átadására Túrkevén. Az eseményen köszöntőt Kovács Sándor a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, avató beszédet Dr. Fazekas Sándor miniszter úr mondott.

A 150 m2 alapterületű park a Nemzeti Sportközpontok (NSK) által kiírt pályázat keretein belül került kialakításra, melyre a Túrkevei Önkormányzat 15 millió forint támogatást kapott. A kondipark gumi ütéscsillapító aljzattal készült, az eszközök a saját testsúllyal történő gyakorlatok végzését segítik.

“A sportpark a túrkevei gyógy-és élményfürdő közvetlen szomszédságában épült, ugyanis szeretnénk erősíteni a terület sport- és rekreációs lehetőségeit”

– közölte portálunkkal Vida Tamás a település polgármestere. Továbbá kiemelte, hogy Túrkeve egyike annak a 19 településnek, ahol kézilabda munkacsarnok épülhet, mely szintén a fürdő mellett épülhet meg.

“Így a szálláshelyek, a strand nyújtotta lehetőségek – úgyis mint úszás, szauna, gőzkabin, sószoba, masszázs, strandröplabda, strandkézilabda, tenisz – és a sportfejlesztések remek lehetőséget biztosítanak majd edzőtáborok rendezésére is.”

– tette hozzá a városvezető.

Túrkevén a napokban újult meg a labdarúgópálya és áradásra került a KNIR DSE tornász edzőterme is, melynek átadóünnepségén részt vett Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, a MATSZ elnöke.

MEGOSZTÁS