Karcag Kincse

Kép: Karcag TV

KARCAG | Kiemelt turisztikai fejlesztési térség része lett a Tisza-tó, ezzel több, mint 10 milliárd forint hazai fejlesztési forrás érkezik a térségbe.

Magyarország Kormánya határozatával létrehozta a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget, melynek Karcag is tagja. Dobos László polgármestert kérdeztük arról, hogy mit valósít meg városunk a kapott támogatásból.

A Karcag Kincse Élmény- és Gasztropark Projekt megvalósítása kitörési lehetőség a város számára. Az Erzsébet-ligetbe megépítendő szabadidőpark mind a karcagi, és mind a környező lakosok számára nyújt majd színvonalas szórakozási lehetőséget, ezért az idegenforgalom fellendülését is várják ettől a város vezetői.

Sportolási és szabadidős lehetőség biztosítása mellett kulturális tevékenység végzésére alkalmas épületek is készülnek a ligetbe, de a szomszédos strandfürdő, és az ottani gyógyászat programba való bekapcsolódására is számítanak majd. Több lábon kell állni ahhoz, hogy minél csalogatóbb legyen az a terület, melyre a milánói pavilon is kerül majd, melybe kulturális tevékenységet terveznek. Magántőkéből pedig új szálláshely is épül itt a következő években.

infoKarcag

MEGOSZTÁS