Élménybeszámoló természettudományi táborokból

kossuth-tfured.sulinet.hu

TISZAFÜRED | Szegedi Enikő a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium végzős tanulója osztotta meg nyári élményeit az iskola honlapján. Az ifjú diáklány két természettudományi táborban is részt vett júliusban.

Mint ahogy az iskola honlapján megjelent írásból kiderül, Enikő július első felében a Debreceni Egyetem TTK nyári táborában vett részt. A táborban való részvétel feltétele egy több téma közül választható pályamunka volt.

“Én a békalencsék fejlődését vizsgáltam, mind egészséges, mind fertőzött állapotukban. Számomra ez volt az egyik legérdekesebb munka a választhatók közül.”

– írja Enikő. Egyetemi hallgatók, tanárok és kutatók segítették a résztvevőket a tábor ideje alatt. Természetesen a tudományos munka mellett nem maradhatott el a szórakozás sem.

Kép: kossuth-tfured.sulinet.hu

Hasonló élményekkel és néhány Debrecenből ismerős baráttal vehetett részt az Eötvös Természettudományi Táborban, Budapesten A részvételi feltétel ugyanaz volt, mint korábban a debreceni táborban.

A szervezők mind az ELTE hallgatói voltak, akikkel én is nagyon jóba lettem, meséltek az egyetemi élet nehézségeiről és előnyeiről, illetve az utolsó estén belépést kaptunk az Estikébe, a kollégium alagsorában található helyiségbe, ahol  együtt táncoltuk át az éjszakát.

Itt szintén új barátokra tett szert, akikkel igyekszik szorosan tartani a kapcsolatot.

kossuth-tfured.sulinet.hu

“Őszintén tudom ajánlani minden gimnazista társamnak a részvételt ebben a két táborban, mert nem csak új tudást szerezve, de új barátokkal, élményekkel, emlékekkel gazdagodva fogtok hazatérni.”

Hozzátette: a debreceni tábor teljesen ingyenes volt, míg a pesti táborban való részvételéért köszönetét fejezi ki a Gimnázium alapítványának, tanárainak.

Mi is kívánunk Enikő számára további sikereket és hasonlóan szép élményeket!

MEGOSZTÁS