5 jótanács gépkocsi feltörés ellen

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsokkal szolgál a gépkocsi feltörések elleni védekezéshez.

Az utóbbi időben Szolnok városában több gépkocsi feltörés történt, ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a következő jó tanácsokkal hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy az áldozattá válást megelőzzék:

  1. Ne hagyjanak a gépjármű utasterében táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t (a tartókonzolt sem), egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, gépjármű okmányait, de még a kesztyűtartóban sem! Üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak a gépjárműben, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat! Ezek javíttatása vagy cseréje pedig több tízezer forintba is kerülhetnek.
  2. Mindig zárják be az ajtókat, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót akkor is, ha pár perce szállnak ki! Kiszállás után ellenőrizzék a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  3. Használjanak mechanikai védelmet (kormány-, pedál-, váltó-, zár) is a riasztóberendezés mellett!
  4. Ha a gépkocsiba rádiót, cd-t, mp3 lejátszót vásárolnak, lehetőleg olyan készüléket vegyenek, amelynek levehető előlapja van, vagy fiókszerűen kihúzható!
  5. Ha módjukban áll vegyék igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket!

Az elkövetőknek csak pillanatok kellenek ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, majd villámgyorsan távozzanak a megszerzett értékekkel! Fogadják meg tanácsainkat!

police.hu