200 milliós beruházás bővül a Hegedűs-Hús Bt. + Képgaléria

TISZAFÜRED | További 500 négyzetméterrel bővíti üzemét a Hegedűs-Hús Bt. 2017. szeptember 8-án került sor a projektindító sajtótájékoztatóra és alapkőletételre.

Hegedűs Sándor a Hegedűs-Hús Bt. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a cég termékei iránt egyre nagyobb a kereslet, ezért is indokolt a további fejlesztés. Cél az előző évi 700 millió forintos árbevétel további növelése a következő években. Mint elmondta, az üzembővítéssel a jelenleg 60 fős dolgozói állomány növekedésére is sor kerül. A projekt további része új eszközök beszerzése és egy 130 kWp-s hálózatba visszatápláló napelem rendszer kialakítása.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül megvalósult projekt összértéke 208.706.462 Forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás összege 96.173.365 Forint.

Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke üdvözölte a beruházást, hiszen ebbe a térségbe, mint fogalmazott:

hosszú időn keresztül lasszóval sem sikerült elhozni a beruházókat.

Ujvári Imre Tiszafüred város polgármestere kiemelte ez a beruházás is egy jó példa arra, hogy nem csak úgy lehet új munkahelyeket teremteni a városban, hogy nagyvállalatok jönnek és vetik meg lábukat, hanem ez helyi kis- és középvállalkozásokat támogatva is megvalósítható.

Ezután került sor az időkapszula elhelyezésére és az alapkő letételére. Zárásként Hegedűs Sándor valamennyi résztvevőt egy rövid üzembejárásra invitálta.

MEGOSZTÁS