Erős kezdés után buta hiba, végül sima győzelem a lettek ellen

Kép Google

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 3-1-es győzelmet aratott Lettország felett a Groupama Arénában rendezett világbajnoki selejtezőn.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata azonnal nekiesett ellenfelének, és a remek kezdésnek meg is lett az eredménye: a 6. percben Varga ívelt középre a bal oldalról, Kádár pedig 11 méterről a kapuba fejelt (1-0).

A vezetés tudatában kicsit visszavett a lendületből a magyar válogatott, de a lettek sem játszottak veszélyesen. Kétszer is előfordult, hogy a hazai együttes a szélen próbált bekerülni a lett védelem mögé, de előbb Vargával, majd Dzsudzsákkal szemben szabálytalankodtak a vendégek.

A 26. percben viszont már tehetetlenek voltak a lettek, hiszen Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően Szalai a hálóba fejelt (2-0). A Storck-csapat továbbra is dominált, ezt Korhut, Dzsudzsák és Varga lövése is jelezte.

A 40. percben azonban a semmiből szépített a passzívan játszó vendégcsapat. Korhut óriásit hibázott, gyakorlatilag odapasszolta a labdát Freimanisnak, a középpályás pedig a kapuba továbbított (2-1).

A második félidő elején kis híján kiegyenlített a lett válogatott, de a 47. percben Gulácsi közvetlenül egymás után két lövést is bravúrral hárított. Az első játékrészhez képest eléggé leült a mérkőzés, sem az egyik, sem a másik oldalon nem láthattunk veszélyes helyzeteket.

Szalai Ádám megsérült, így a 67. percben Böde lépett pályára helyette. Egy perccel később megszerezte harmadik gólját a magyar válogatott, mégpedig ismét rögzített helyzetből. Ráadásul ez is fejesgól volt, igaz Solovjovs, a lettek középpályása – Dzsudzsák szabadrúgása után – a saját kapujába talált be (3-1).  A 83. percben Dzsudzsák növelhette volna az előnyt, de lövését védte a lett kapus.

A magyar válogatott elérte célját, az andorrai kudarc után önbizalomnövelő győzelmet aratott Lettország ellen.

m4sport.hu

MEGOSZTÁS