Utazz és dolgozz egyszerre!

Az utazás az egyetlen olyan megvásárolható dolog, ami gazdaggá tesz. Tartja a mondás, amivel kétségtelenü egyet kell értenünk, azonban minden felnőtt ember életéban vannak olyan kötelességek, amik nem teszik lehetővé a minden napos utazgatást. Sokszor látni az Interneten esetleg újságokban, hogy bloggerek, újságírók, marketingesek, fotósok vagy akár web fejlesztők is dolgoznak a világ különböző pontjairól egy hordozható számítógép segítségével.

Ebben a cikkben különböző ötleteket és igaz történeteket fogok megosztani, hogy mi kell ahhoz, hogy körbe utazd a világot, miközben dolgozol.

Sok ember nem mer bele vágni a “digitális nomád” életformába, hiszen úgy gondolja, hogy rengeteg pénz kell hozzá. Azonban ahhoz, hogy elkezdj ilyen formában dolgozni nem temérdek pénzre, hanem inkább elfogadásra és önállóságra lesz szükséged. Természetesen az sem mindegy, hogy mi a célállomásod, hiszen a Észak-európai országokban megélhetési árak sokkal magasabbak, mint például Ázsiában.

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy semmi szabad időd nem volt, reggeltől estig dolgoztál és amikor végre elérkezett a várva várt utazásod, nem tudtad magad annyira kipihenni, mint amennyire eltervezted. Ezzel ellentétben ha digitális nomádként dolgozol, bármikor abbahagyhatod a munkádat és élvezheted a különleges helyek adta lehetőségeket, legyen az egy homokos tengerpart vagy akár egy napsütötte hegy.

Mindent összevetve a legnagyobb előny ebben az életformában, hogy egyáltalan nem vagyunk időkorlátokhoz kötve, hiszen bármikor és bárhonnan tudsz dolgozni, csak egy lap topra és egy gyors Internet kapcsolatra van szükséged.

Nem is gondoljuk, azonban egy ilyen életstíluson keresztül számtalan képességünket tudjuk fejleszteni, hiszen nemcsak akaraterőre és önállóságra van szükség, hanem rengeteg másra is. Fontos, hogy érdeklődő legyél és tudj tanulni különböző videókból, blogokról, fórumokról.

Személyesen rengetegszer olvastam erről az életformáról, azonban akkor kezdett el igazán érdekelni a téma, amikor a cégünkhöz egy új munkatárs érkezett. Több éve dolgozik ebben az életformában és így volt lehetősége körbe utazni a világot. Állítása szerint rengeteget tanult különböző kultúrákról, országokról, valamint sokkal jobban megismerte önmagát és a képességeit.

Tényleg rendkívül érdekes, hogy a modern technikának köszönhetően körbe tudjuk utazni a földet miközben dolgozunk, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az életforma legtöbbször egy rövidebb szakasza az életünknek. Mindenkinek szüksége van egy állandó, biztonságot nyújtó otthonra, így a legtöbb digitális nomád pár év elteltével visszavágyik a korábbi megszokott környezetébe.

MEGOSZTÁS