Tisza-tavi templomi hangversenysorozat

TISZA-TÓ | Kedden kezdődik a Szolnok Masterclass nemzetközi karmester és karnagy mesterkurzus, amelynek részeként Tisza-tavi templomi hangversenysorozat is várja a közönséget. A nemzetközi karnagykurzust Izaki Maszahiro, a Szolnoki Szimfonikusok főzeneigazgatója, a karmesterkurzust Alpaslan Ertüngealp vezeti Martfűn – közölték a szervezők az MTI-vel.

A mesterkurzushoz kapcsolódó ingyenes templomi hangversenyek Martfűn, Törökszentmiklóson, Tiszaigaron, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és Kunmadarason szólalnak meg június 11. és 18. között a Kodály-emlékév és a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

A kurzust két nagyszabású gálakoncert zárja, június 17-én Szolnokon és június 18-án Budapesten a MomKultban, utóbbi a MomKult KLASSZ.BENT ingyenes zenei program részeként.

A projectet a Szolnoki Szimfonikusok rendezik a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus közreműködésével. A Szolnok Masterclass fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnöke Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

MTI