Ezzel a módszerrel védhetjük, állíthatjuk helyre az Androidot

Bár a droid már sokkal védettebb, mint az 5-ös verziók alatt, jobb felkészülni az esetleges összeomlásra.

Hogy megelőzzük a zsarolóvírus vagy más kártevő formájában érkező bajt, érdemes elvégezni néhány alapvető rutin teendőt.

(Néhány opció gyártótól függően a készülék némileg más elnevezésű menüpontjában lelhető fel.) Először is, mindig legyen mentés a készülék legfontosabb adatairól. Az adatok, filmek, képek számítógépre (felhőbe) másolása után kapcsoljuk be a Fiókok/Google/Címtár szinkronizálást.

Ezzel a névjegyeinket, az összes kapcsolatunkat menti a Google, s újratelepítés, adatvesztés, vagy új telefon vásárlása esetén szinkronizálja a készülékre. A névjegyeket kényelmesen szerkeszthetjük Gmail fiókunkban balra fenn, a „Gmail” feliratra kattintva, s a „Címtár”-at választva.

Aktiváljuk a Beállításokban az „Ellenőrzés biztonsági veszélyek szempontjából” opciót.

Alkalmazásokat csak biztonságos forrásokból, lehetőleg kizárólag a Google Playről telepítsünk. Ha ennek ellenére vírust kapnánk, akkor előbb próbáljuk meg csökkentett módban újraindítani a mobilt, s eltávolítani a bajos alkalmazást.

Végső esetben csökkentett módban lépjünk be a Beállítások/Biztonsági mentés és visszaállítás menübe és válasszuk a „Gyári adatok visszaállítása” lehetőséget.

Minden adatunk törlődni fog, de a telefon alaphelyzetbe állítása után a mentésekből gyorsan visszakaphatjuk működőképesen a készülékünket.

 

hirado.hu